Waar vind ik een leidraad voor WWFT wet- en regelgeving?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

leidraad WWFT

Er zijn best veel bedrijven die rekening moeten houden met de WWFT wet en zich aan de regels moeten houden die daarbij van toepassing zijn. Als je daarvoor op zoek bent naar een goede leidraad voor WWFT dan zou je eens bij Debiteuren Zeker kunnen kijken. Dit bedrijf heeft namelijk unieke software ontwikkeld waarmee je zakenrelaties kunt controleren op legitimiteit, onder andere door hun identiteit te controleren. Debiteuren Zeker is op het gebied van deze controle de enige in Nederland die dat doet aan de hand van een dubbele check doet. Op die manier weet je dus altijd zeker dat de persoon met wie je zaken doet (of gaat doen) is wie hij zegt dat hij is. Zo heb je veel meer zekerheid met betrekking tot het ontvangen van enkel op legitieme wijze verdiend geld, en haal je dus geen zwart geld ons land binnen. Een goede leidraad voor WWFT vindt je op de website van Debiteuren Zeker, naast info over wat we wet precies is en wat deze inhoudt, ook voor jouw bedrijf.

Een leidraad WWFT voor handelsbedrijven

Handelsbedrijven zijn verplicht zich aan de WWFT wet te houden, wat voor zich spreekt omdat er heel veel geld rondgaat in deze branche. Producten kunnen massaal worden ingekocht en betaald met geld waarvan jij nooit zal weten waar het vandaan komt. Je zou kunnen denken dat dat niet uitmaakt, maar dat doet het wel degelijk. Als je op die manier namelijk zonder het te weten een criminele bende steunt dan draag je in feite bij aan witwassing en bovendien de groei van criminaliteit en terrorisme. Het is dus heel belangrijk dat je je te allen tijden netjes aan deze wet houdt, en je dus voor je bedrijf en werknemers een leidraad voor WWFT opstelt waar iedereen zich aan dienst te houden. Wil je liever wat meer controle en deze dienst uit handen geven aan een partij die er werkelijk alles van weet? Dan moet je bij Debiteuren Zeker zijn.

Meld verdachte klanten of transacties direct

Een van de onderdelen van de WWFT wet is dat je het verplicht bent om verdachte klanten of transacties direct te melden. Doe je dit niet, dan ben je in overtreding en kun je zelfs een boete verwachten. Door gebruik te maken van de software van Debiteuren Zeker kun je echter aantonen dat je er alles aan hebt gedaan om te voorkomen dat je zaken doet met een bedrijf dat niet kan verifiëren waar hun geldstromen vandaan komen, en dat is wel zo prettig.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *