Een trouwpak op maat.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

trouwpak op maat

Als je gaat trouwen is de kans groot dat je het al eens hebt gehoord; het is de mooiste dag van je leven. Hoe dan ook is het een hele speciale dag waarin de liefde tussen twee mensen wordt bezegeld en daar hoort een mooi trouwpak bij. Vaak wordt de aandacht bij een huwelijk vooral op de jurk en daarmee de bruid gelegd, maar een goed passend trouwpak is even zo belangrijk. Zo moet je pak de sfeer van de dag reflecteren en daarnaast is het wel zo fijn als het pak comfortabel zit. Een pak laten maken op maat is dan een goede keus.

Bepaal de stof.

Een trouwpak mag unieker zijn dan ieder ander pak. Het is immers een belangrijke dag waarbij de aandacht ook op jou mag liggen. Er zijn verschillende stoffen en stijlen op dit gebied. Er is een ruim aanbod aan stoffen verkrijgbaar, denk hierbij aan: scheerwol, katoen, cashmere wol, zijde en meer. Om te bepalen wat een goede match is voor jou kun je langs gaan in een winkel om te passen en de stoffen aan te voelen. Het is lastig om te bepalen welke stof bij je past via het internet. Hoe de stof valt om jouw lijf bepaal je tijdens een passing. Niet alleen de buitenkant, maar ook de voering kun je naar smaak aanpassen. Een extra leuk detail kun je toevoegen in de vorm van een borduursel van bijvoorbeeld jouw naam en/of de naam je bruid aan de binnenkant. Zo maak je van jouw trouwpak echt een uniek stuk.

Welke stijl past bij jou?

Niet alleen de stof is belangrijk. Er zijn ook verschillende stijlen waar je aan kunt denken bij het uitzoeken van jouw trouwpak. Wat dacht je bijvoorbeeld van de juiste fit. De meeste winkels kennen hier onderscheid in: slim fit, regular fit en tailor fit. Een slim fit pak is zoals de naam al zegt wat slanker in de pasvorm dan bijvoorbeeld de regular fit. Een tailor fit verwijst naar ‘op maat gesneden’ en deze pakken zijn doorgaans iets slanker uitgesneden in de rug. Welke het best bij je past ga je ook ondervinden tijdens een passessie.
Daarnaast heb je nog te kiezen uit een single breasted, double breasted of smoking model. Een single breasted pak heeft doorgaans twee knopen, soms een of drie. Bij een double breasted pak zijn dit er meer richting de zes knopen. Een smoking is een twee of driedelig pak dat meestal bij chiquere gelegenheden wordt gedragen. Uiterst geschikt voor een huwelijk dus.
Er zijn dus een aantal zaken om over na te denken bij het uitzoeken van een trouwpak. Gelukkig hoef je dit niet alleen uit te vogelen. Met de hulp van een goede verkoper wordt het uitzoeken van je trouwpak iets speciaals.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *