Het perfecte feestje

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

DJ verjaardag

Nog voor de Corona crisis, was het normaal om een feestje te geven en een DJ op verjaardag mee te vragen. Er zijn verschillende soorten feestjes en partijen. Zoals een bruiloft, voetbalfeestje, verjaardagsfeestje, of bedrijfsfeestje. Natuurlijk kun je een Spotify lijstje aanzetten, maar het is veel leuker om een DJ op verjaardag neer te zetten. Deze kan verzoeknummertjes draaien en verschillende oude of nieuwe hitjes draaien. Het leuke hiervan is, is dat er geen stops tussen de nummers door zit. Je kan zelf bepalen hoe lang de DJ verjaardag draait. Dit verschilt ook qua budget. Vaak is het leuk om de avond op te bouwen. In het begin klinkt vooral de wat nieuwere hitjes en naarmate later de avond wordt de muziek steeds slechter en komen er veel foute hits naar voren.

Wat doet een DJ precies?

Je hoort vaak dat DJ’s veel verdienen. Neem bijvoorbeeld een Martin Garrix. Martin Garrix oftewel Martijn Garritsen brak in 2013 door met het nummer ‘Animals’. Dit nummer werd een wereldwijde hit. Na deze hit besloot Garrix achter de DJ booth te gaan staan. Hij kreeg shows over de hele wereld en verdiende hier veel geld mee. Dat klinkt goed toch? Maar wat is zijn geheim? Tegenwoordig zijn er veel jongere mensen die net zo beroemd als hem willen worden. Je moet je onderscheiden van de rest en uniek zijn. Naast het draaien van muziek is het vaak ook een must om goeie muziek te produceren. De meest voorkomende DJ set is de Pioneer CDJ 2000, met een XRJ 350 mixer. Hier kun je een USB met gedownloade muziek inpluggen. Het doel van draaien is om nummers door elkaar heen te mixen, zonder dat de muziek stilvalt. Het is dan belangrijk dat je de nummers op hetzelfde BPM (beats per minute) zet. Als deze gelijk staan, kun je met de jogwheele (de grote draaischijf) draaien, net zo lang tot de nummers gelijk lopen. Dit hoor je via de koptelefoon. Als deze gelijk lopen, kun je met de 2 faders de nummer in elkaar over mixen en zo ben je bij het volgende nummer.

Wat is belangrijk?

Het is belangrijk om naast de draaiskills de goeie muziek te kunnen aanvoelen. Draai bijvoorbeeld in het begin van de avond iets rustigere muziek en draai op latere momenten veel bekendere liedjes. Je zult zien dat het publiek hier enthousiast van wordt. Naast skills en uitstraling, komt er natuurlijk ook een klein beetje geluk bij kijken. Het verschil tussen super rijke DJ’s en arme DJ’s is super groot. Soms is dit best raar, omdat ze niet eens heel erg veel verschillen qua skills. Energie is ook een belangrijk punt. David Guetta wordt vaak gezien als saaie DJ, omdat hij niet echt beweegt op zijn muziek. Martin Garrix daarentegen stopt enorm veel energie in zijn sets. Dit zie je ook terug in de reactie van het publiek

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *