Zakelijk vastgoed

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Zakelijk vastgoed

Zakelijk vastgoed is vastgoed dat bedoeld is voor zakelijke activiteiten. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld winkelpanden, bedrijfsruimtes, opslagruimtes en kantoorpanden. Niet elk zakelijk vastgoed is hetzelfde. Afhankelijk van de bestemming voor het vastgoed zijn er verschillende eisen waar het pand aan moet voldoen. Zo richt je bijvoorbeeld een kantoorruimte anders in dan een magazijn. Voordat je gaat zoeken naar zakelijk vastgoed, moet je dus weten welke eisen je stelt aan het pand.

Nieuwbouw

Je kunt er voor kiezen om een bedrijfspand of andere zakelijke ruimte nieuw te laten bouwen als de beschikbare panden niet aan je eisen voldoen. Dit is echter een grote klus waarbij veel afwegingen moeten worden gemaakt. Zonder de juiste kennis en inzichten loop je al snel het risico om de verkeerde keuzes te maken. Daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken en met een plan naar de aannemer te gaan. Een voordeel dat nieuwbouw biedt is dat het je de mogelijkheid geeft om je ideale pand te bouwen (mits je budget dit toelaat). Dit kan een afweging zijn om te kiezen voor nieuwbouw in plaats van verbouw of reguliere koop.

Verbouw

Een andere optie voor zakelijk vastgoed is verbouw. Hierbij verbouw je jouw huidig zakelijk vastgoed om een nieuwe indeling te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan een uitbreiding omdat je bedrijf groeit, of een herindeling voor een efficiëntere manier van werken. Verbouw is in de meeste gevallen goedkoper dan nieuwbouw en kost vaak ook minder tijd. Dat wil echter niet zeggen dat je niet moet stilstaan bij de opties en de gevolgen van het maken van een verkeerde keus. Net als bij nieuwbouw moet je bij verbouw ook de juiste afwegingen maken.

De juiste afweging

Of je zakelijk vastgoed gaat kopen, verbouwen of kiest voor nieuwbouw hangt af van je wensen. Wil je bijvoorbeeld gaan voor duurzaamheid? Dan is nieuwbouw een goede optie. Je kunt dan eenvoudiger duurzame materialen en oplossingen verwerken in het nieuwe pand. Dit is lastiger als je gaat verbouwen omdat je dan misschien wel meer van het huidige pand moet verbouwen dan je zou willen. Een reden om voor verbouw te kiezen is bijvoorbeeld omdat jouw huidig zakelijk vastgoed zich op de ideale locatie bevindt en je daar niet van af wilt zien. Uiteindelijk draait het om wat het beste is voor jouw bedrijf en jij als ondernemer weet dit vaak het best.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *