Auto tuning wordt steeds populairder

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

auto tuning

Voor veel mensen is een auto veel meer dan vervoer van A naar B. Ondanks dat de grootste groep een auto heeft voor functionele redenen zijn er ook veel hobbyisten die hun auto als hobby houden. Velen zijn geïnspireerd door films zoals The Fast and The Furious en The Dukes of Hazard. Auto tuning kan op twee manieren gebeuren, namelijk het verbeteren van de prestaties van de auto of het veranderen van de looks en uitstraling van de auto. In dit artikel leggen we je uit wat je allemaal met je auto kan doen op het gebied van auto tuning en styling.

De uitstraling en looks van je auto aanpassen

Als je graag je auto er mooier uit wil laten zien dan je eenvoudig elementen aan je auto toevoegen of vervangen. Opties hiervoor zijn bijvoorbeeld luxere of sportievere velgen, sportieve spoilers en tellerplaten. Je kan je auto helemaal aanpassen naar je persoonlijke wensen, zodat de look van je auto een afspiegeling is van jezelf. Voor ieder automerk zijn styling onderdelen te verkrijgen, voor sommige modellen is er meer verkrijgbaar dan voor andere modellen. Het is ook mogelijk om je auto te verlagen, hiermee bereik je gelijk een betere wegligging als hij goed afgesteld is. Als je graag een ander kleurtje wilt hebben dan kan je je auto laten overspuiten met een lak die bijvoorbeeld niet verkrijgbaar is vanuit de fabrikant. Of je kan een aantal speciale autostickers bestellen of laten maken om op je auto te plakken. Wat je tegenwoordig ook vaak ziet is een car wrap. Hier is een matte wrap die de originele lak van je auto beschermt en beschikbaar is in iedere kleur of motief wat je in gedachten hebt. Je kan natuurlijk ook andere bekleding aan de binnenkant laten aanbrengen, andere stoelen plaatsen of een ander stuur. En de multimedia kan je vervangen door betere schermen, speakers en een subwoofer voor beter geluid.

De prestaties van je auto verbeteren

Het is ook mogelijk om de prestaties van je auto te verbeteren. Hiermee kan je bijvoorbeeld een hogere snelheid behalen door motorische aanpassingen of sneller kunnen accelereren. Hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van chiptuning. Dit kan intern op de originele chip met software of extern via een module. Andere opties zijn om aanpassingen te doen aan het motorblok zelf, zoals de nokkenassen, een ander luchtfilter of een vergrote cilinderinhoud. Ook een andere uitlaat kan voor veel verschil zorgen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *