Met passie voor onderwijs

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Coach in het onderwijs

Als leerkracht werk je vaak met hart en ziel, met veel passie en liefde voor het beroep. Maar er wordt heel veel verwacht van leerkrachten en je moet tegenwoordig voor alles verantwoording afleggen. Je moet lesgeven op maat van elk kind, documenten opstellen over de ontwikkeling van elk kind, over de leerling met gedragsproblemen etc. Maar ook ouders verwachten (te) veel van leerkrachten en soms wordt het allemaal even te veel. Je wilt het goed doen, maar het gaat helemaal niet zoals je wilt. Dan kan een coach in het onderwijs je helpen opnieuw met passie en liefde aan de slag te gaan.

Wat is een coach in het onderwijs

Met coaching kun je iemand ondersteunen en uitdagen om zijn eigen doelstelling te behalen. Een coach in het onderwijs  begeleidt leerkrachten op elk gebied. Als je bijvoorbeeld merkt dat je moeite hebt om de gewenste resultaten te behalen, of als je merkt dat je geen plezier meer hebt in je werk dan kan een coach in het onderwijs helpen om meer zelfzeker te worden en je balans in het leven terug te vinden. Een coach helpt je al je potentieel te ontdekken, zodat je maximaal kunt presteren. Leer je sterke kanten ontdekken en autonomie ontwikkelen, leer om weer te vertrouwen op wie jij bent als geheel.

Holistische grondslag bij coaching in het onderwijs

De naam holisme betekent ‘geheel’ en komt van het Griekse woord ‘Holon’ dat ‘heel’ betekent. Het holisme is een levensovertuiging waarbij alles als een geheel wordt gezien en alles met elkaar in verbinding staat. Zo kan er bijvoorbeeld verbinding zijn tussen de manier waarop je eet (fysisch) en je emoties of gedachten. Coaching met holistische grondslag gaat uit van dit samenwerken van lichaam, gedachten en emoties en dat je als mens meer bent dan je lichaam, gedachten en gevoelens. Bij coaching met een holistische grondslag wordt rekening gehouden met jou als volledige mens, werk en privé staan niet los van elkaar. Als je niet gelukkig bent op je werk, heeft dat invloed op je privéleven en andersom.

Wat mag je verwachten van de coaching

Tijdens cursussen voor docenten leer je veel. Door jezelf te laten coachen ga je op zoek naar je sterke punten en leer je wat je talenten en skills zijn, maar ga je ook ontdekken welke werkdruk je aankunt zowel op geestelijk als op lichamelijk vlak.

Dankzij een coach leerkracht krijg je opnieuw zin in het werk als leerkracht en vind je je passie terug. Wil je graag blijven groeien in het omgaan met de leerlingen en je ontwikkelen in je loopbaan? Ook dan kan een coach in het onderwijs je verder helpen.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *