Massage in Vught

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Massage

Een massage is ontzettend goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Om eens in de paar weken je te laten masseren, kun je een mate van ontspanning in het lichaam houden. Zeker met de huidige maatschappij is het belangrijk om regelmatig een vorm van ontspanning te vinden. Met een massage kun je stress en nekpijn verminderen. In Vught zit een massagesalon die gespecialiseerd in het ontspannen van je lichaam maar ook het vitaliseren. Zo kun je door bepaalde massages meer energie krijgen.

Massage en ontspanning

De klassieke massage is een hele ontspannende massage. Per persoon kan de massage wat aangepast worden om je meer te  laten ontspannen. Ieder heeft natuurlijk een andere voorkeur. Zo kan de masseur wat harder of zachter masseren. Ook de plekken waar gemasseerd wordt kan verschillende vormen van ontspanning geven. ZO is een massage van de nek en bovenrug heel ontspannend bij stress. Maar ook kunnen de handen meegenomen worden. Het masseren van het hele lichaam is helemaal fijn om zo de stress uit het hele lichaam te masseren. Er zitten spieren van de voeten tot de kruin. Door alle spieren te masseren kun je de spanning weg masseren. Als je een lichaamsdeel niet fijn vind om te laten masseren dan slaat de masseur deze gewoon over. Het is de bedoeling dat je helemaal aan de massage over kunt geven en de spanning uit je lichaam voelt trekken. De massages zijn goed om nekpijn te verminderen en andere gespannen spieren. Daarnaast is een massage niet alleen goed voor het verminderen van lichamelijke klachten maar ook voor psychische klachten kan massage verlichting brengen.

Massage en energie

Een andere vorm van massage is masseren met als doel energie te krijgen. Er worden dan andere massagetechnieken gebruikt. De massage is krachtig. Een massage die gebruikt zou kunnen worden is een thaise massage. Bij een thaise massage wordt veel kracht gezet achter de massage stroken. Op deze manier wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor een betere balans in het lichaam terug komt. Deze vorm van massage is geschikt voor veel lichamelijke en psychische vormen van stress.

Massage bij stress

Spanningen kunnen in de spieren trekken. Het kan zijn dat je spanning ervaart door werk of door persoonlijke problemen. Het soort spanning heeft geen verschil. Elke soort stress kan op de spieren slaan. Naarmate je dit langer laat duren zul je meer spanningen ervaren in je lichaam. Met name de nekspieren en rug kan vast gaan zitten. Je ziet daardoor vaak pijnklachten in de nek en rug. Deze klachten kunnen ook doortrekken en voor hoofdpijn zorgen. Naast de blokkades wegnemen die dit veroorzaken zal een massage je helpen. Je kunt immers niet altijd meteen de stress wegnemen. Wel kun je door middel van een massage lucht geven aan je hoofd. Doordat de hoge spierspanning door massage weggenomen kan worden zul je minder stijfheid ervaren.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *