Dakonderhoud in Zwijndrecht

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

174 Dakonderhoud Zwijndrecht

Lekkage aan je dak kan veel kosten met zich mee brengen als je te lang wacht. Onderhoud van je dak is dus heel belangrijk. Tussen onderhoud, reparatie en natuurlijk vervanging van je dak zit een groot verschil.  Woon je in omgeving Zwijndrecht en ben je op zoek naar een bedrijf die dakonderhoud die bij je in de buurt, dan zitten er voor Dakonderhoud in Zwijndrecht zeker goede bedrijven bij. Zowel voor vervanging van je dak, reparatie of inspectie kun je hier terecht.

 

Wat valt onder dakonderhoud?

Als je wilt dat je dak lang meegaat, is het belangrijk om regelmatig je dak te controleren. Het is verstandig om dit elk jaar of half jaar te doen. Je kunt zelf het dak controleren op scheuren en afwijking of dat laten doen. Een dakdekker kan extra gedetailleerd het dak langs gaan en misschien wel een lekkage voorkomen. Niets is zo vervelend dat je ineens schimmel of kringen op het plafond ziet. Een reparatie zal dan ook veel duurder uitvallen dan wanneer je een scheurtje laat repareren.

Een kleine lekkage kan dus op den duur voor grotere waterschade zorgen. Dakonderhoud is daarom heel belangrijk. Wat je zelf zou kunnen doen is elk half jaar je dak schoonmaken. Alle bladeren en het vuil dat op het dak liggen kunnen kleine scheurtjes verbergen. Door grondig schoon te maken kom je die misschien tegen.

 

Hoe zit het met daklekkage en isolatie 

Het blijft lastig om een klein lek op een platte bitumen dakbedekking te zien. Op een schuin dak kun je namelijk een verschuiving zien van dakpannen, terwijl je op een plat dat niet per se iets duidelijk kunt zien. Bij twijfel is het verstandig om een dakdekker het te laten beoordelen. Mocht het dak veel dakschade hebben doordat de levensduur van het dak verjaard is, moet het dak gerenoveerd of vervangen worden. Uiteraard is vervangen duurder dan repareren. Maar als de levensduur van het dak te hoog is ervoor zorgt dat er minder goed geïsoleerd wordt. Dit zal ervoor zorgen dat je meer energie verbruikt en de energierekening hoger oploopt.

 

Dakgoot en mos isolatie

Als je besluit om het dak te laten renoveren of vervangen dan kun je ook meteen kijken naar de dakgoot. Mocht die eventueel meegenomen moeten worden is dat meteen klaar. Daarnaast kun je het dak op een andere manier isoleren. Namelijk, je dak bedekken met mos. Mos zorgt ervoor dat je dak beter geïsoleerd wordt. Daarnaast heeft mos nog veel meer voordelen, zoals het filteren van regenwater mocht je een regenton hebben. Het zuiveren van de lucht. Maar ook een belangrijk positief effect van mos is dat het de isolatie van je dak verhoogd.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *