Babyhapjes maken

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Baby voeding zelf maken

Yes, je hebt een kindje! Hoe leuk is dat? Maar soms ook wel lastig, omdat er opeens allemaal dingen op je afkomen waar je waarschijnlijk geen ervaring mee hebt, zeker als het je eerste kind is. Luiers, baby’s die niet doorslapen, huilaanvallen, continu bezoek, kraamhulp, een partner die op een gegeven moment waarschijnlijk weer moet gaan werken, de fles geven et cetera. En voor je het weet, want de tijd vliegt als je kinderen hebt, mag je kindje voor het eerst vast voedsel hebben. Het is leuk om dan je eigen babyhapjes te maken.

Oefenhapjes voor je baby’tje

Deze zogeheten oefenhapjes kan je gemiddeld genomen rond de 5e maand geven. Je zal snel genoeg merken of je kindje hier op zit te wachten, of dat hij helemaal niks van moet hebben. Het is allebei prima, omdat het slechts om te oefenen is. Vaak zijn dit geprakte baby papjes van lekker, zoet fruit. Dat zal er waarschijnlijk in gaan als klokspijs. Maar als je kindje er nog niks van moet hebben, of als hij het lastig vindt, het concept lepel, dan geeft dat helemaal niets. Mocht je kindje er wel van houden, dan is het leuk om hier een beetje mee te spelen, om te zien of je baby al iets van smaakontwikkeling heeft.

Eigen smaak

Misschien houdt hij/zij wel van rode vruchten, terwijl je baby geen banaan lust. Dit is leuk om te merken, omdat je kindje zo al echt een eigen smaak lijkt te hebben. Door je kindje veel dingetjes te laten proeven, ontwikkel je zijn of haar smaak. Dit is alleen maar goed voor als hij of zij al wat ouder is. Door al vroeg te beginnen met veel verschillende soorten voedsel, door middel van verschillende baby hapjes te maken, raakt je kindje al een beetje gewend aan verschillende smaken en structuren. Zo wordt het mee eten met de pot, als je kindje al ouder is, een stuk makkelijker.

Zelf geen tijd of inspiratie?

Heb je zelf nou geen tijd of inspiratie om je kindje vers gemaakte baby hapjes te maken en te geven? Dan zouden we je toch willen aanraden om daar tijd voor te maken. Het is namelijk erg belangrijk om niet alleen maar kant en klare potjes te geven. Je kan er ook voor kiezen om een hoop te maken en dan alles in te vriezen. Als je dan iets nodig hebt, ontdooi je het, verwarm je het en heeft je kindje een vers hapje zonder dat het jou te veel tijd kost. Is zelfs dat te veel moeite voor je, dan zijn er zelfs bedrijven die hapjes voor je baby bij je thuis bezorgen. Voor een vast bedrag per maand, krijg je dan een x-aantal hapjes, afgestemd op de leeftijd van je kindje.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *