Stomerij Amersfoort

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Stomerij Amersfoort

Een stomerij klinkt voor sommige mensen misschien als een overbodige luxe. Je hebt toch en wasmachine waar je je vuile kledij in kan reinigen? Dat is natuurlijk zo, maar soms mag een kledingstuk niet in de wasmachine gereinigd worden. Of soms zijn de vlekken zo heftig dat deze er niet uit zullen gaan bij het wassen in de wasmachine. Een stomerij kan dan uitkomst bieden. Als je zoekt naar een goede stomerij in Amersfoort is E & K Kledingreparatie een optie om eens in overweging te nemen.

Grote objecten reinigingen

Maar het is niet alleen kleding wat je naar een stomerij kan brengen. Heb je bijvoorbeeld een vloerkleed of gordijnen die eens goed schoongemaakt dienen te worden? Deze spullen passen misschien niet in je wasmachine en het drogen zou erg lang duren, als het al lukt, dus een vloerkleed en gordijnen zijn prima voorbeelden van spullen die ook naar de stomerij gebracht kunnen worden. Maar er zijn nog veel meer voordelen aan het stomen van objecten.

Veel minder slijtage

In de voorgaande alinea’s staan al een aantal voordelen van stomen. Zo is het mogelijk om grotere objecten te reinigen en door te stomen gaan zelfs de meest hardnekkige vlekken uit kleren, kleden en andere spullen. Dit komt omdat chemisch reinigen, een ander woord voor het stomen van dingen, heel erg ontvettend werkt, waardoor vrijwel elk soort vuil wel te reinigingen is. Een ander groot voordeel van stomen is dat spullen niet zo snel slijten. Je kent het namelijk vast wel: als je een bepaald t-shirt een aantal keer hebt gewassen, dat dan de kleuren vaal worden. Na een tijdje begint het kleding stuk zelfs te slijten en de volgende stap is dat je hem weg moet doen. Als dit net je lievelingsshirt is, is dit niet leuk. Door het kledingstuk te stomen, in plaats van in de wasmachine te reinigingen, zal dit veel minder vaak en minder snel voorkomen.

Meer voordelen van stomen

Een ander groot voordeel van het chemisch reinigen van kleren en andere textielsoorten, is dat de spullen minder snel zullen krimpen. Want hoe vervelend is het als je een jurk gaat wassen, bijvoorbeeld de jurk waar jij je eerste date in hebt gehad, en dat je die na het wassen niet meer aan kan doen? Dit is natuurlijk erg vervelend bij elk kledingstuk, maar als je er ooit een fortuin aan hebt uitgegeven om het te kopen, dan is het helemaal zuur. Het stomen van het kledingstuk in kwestie is dan een goede optie, omdat kleding bij chemisch reinigingen dus veel minder snel krimpt. Kortom, er zijn genoeg redenen om er voor te kiezen om textiel te laten stomen in plaats van het in de wasmachine schoon te maken.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *