Zorgartikelen IJmuiden

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Zorgartikelen Ijmuiden

Het zorgsysteem is in Nederland goed geregeld. Soms gebeuren er ongelukken of krijg je belemmeringen in het dagelijks leven. Je gaat naar de dokter of krijgt fysiotherapie. Het kan dan voorkomen dat er een advies wordt uitgegeven om bepaalde zorgartikelen te kopen of te huren. Grotendeels kan dit op kosten van onze zorgverzekering. Het is verstandig om daar altijd even naar te informeren. Zorgartikelen bevatten meestal een groot assortiment aan producten die jou kunnen ondersteunen in het proces waar je in zit. Ook de winkel in zorgartikelen in IJmuiden biedt een breed scala aan producten aan.

 

Van elleboogkrukken tot een ergonomische bedsteun

Afhankelijk van het zorgadvies kijk je welke mogelijkheden er zijn die jou kunnen ondersteunen in het dagelijks leven. Iemand die een been gebroken heeft, zal een rolstoel en krukken nodig hebben om zo toch een beetje vooruit te kunnen komen. Iemand die op leeftijd is en banger wordt om te vallen, kan het advies krijgen om bepaalde steunen te regelen in huis waaraan hij zich kan vastpakken of optrekken.

Veel mensen vinden het belangrijk om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen en/of te bewegen. Een rollator kan voor een ouder wordende burger een goed idee zijn, terwijl anderen eerder gebaat zijn bij ergonomische hulpmiddelen. Voor elke zorg is er vaak een passende oplossing mogelijk. Je kunt zonder advies van de huisarts of fysiotherapeut terecht bij een centrum voor zorgartikelen, maar vaker gebeurt het dat er eerst een advies wordt uitgegeven. Dit heeft onder andere als voordeel dat de zorgverzekering de meeste artikelen ook kan vergoeden.

 

Kies met verstand of krijg advies

Er wordt aangeraden om altijd te kijken of zorgartikelen daadwerkelijk nodig zijn. Soms is het voldoende om een simpele kruk in huis te halen zodat je in de keuken altijd even kunt zitten. Daarnaast is het ook zo dat er niet voor alle zorgartikelen een vergoeding mogelijk is vanuit je eigen zorgverzekering. Sommige artikelen zijn duurder dan de andere, een ander punt is het leenstelsel van het centrum dat zorgartikelen uitleent. Er zijn artikelen die je heel lang kunt lenen, oftewel huren. Maar er zijn ook artikelen beschikbaar die maar beperkt voorradig zijn. Dan kan het voorkomen dat het advies gegeven wordt om het artikel zelf aan te schaffen, al dan niet met vergoeding van de zorgverzekeraar. Zorgartikelen IJmuiden is gespecialiseerd in allerlei artikelen en zal je hierbij altijd kunnen adviseren, ook rondom het maken van kosten kunnen ze advies geven.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *