Verse babyvoeding

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

baby voeding

Het maken van verse babyvoeding hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Veel ouders vragen ze vaak af: wat mag mijn kindje al hebben? Gelukkig sta je daar niet alleen voor, want er zijn genoeg informatieve websites waarop een hoop informatie te vinden is. Uiteraard bestaat er ook een hoop boeken waarin je het een en ander kunt opzoeken en bestaat er een instantie als de GGD waar je alles aan kan vragen. Op deze manier weet je precies wat je kindje op 4 maanden, 7 maanden en bijvoorbeeld vanaf 1 jaar mag eten en drinken. Dat is wel zo handig

Wat mag je kindje allemaal eten?

Want wat je kindje allemaal mag hebben, hangt dus erg van de leeftijd van je baby af. Zo drinken ze de eerste 4 maanden alleen melk, of dat nu poedermelk, borstvoeding of allebei is. Vervolgens mag je proefhapjes geven, vaak wat geprakt fruit en/of groente. Op deze manier manier went je kindje aan de structuur van vast voedsel. Daarna zal je baby een beetje gaan kruipen en tijgeren en dus mag je vanaf een maand of 7 weer een heleboel meer dingen geven. Je kan dan denken aan pasta, aardappel, allerlei groentes, sneetjes brood, bonen, peulvruchten en dat soort dingen meer.

Steeds een beetje grover

Uiteraard geef je alles geprakt en/of gepureerd. Hoe ouder je kindje wordt, hoe grover de structuur mag zijn. Hij of zijn krijgt namelijk tanden en dus wordt het makkelijk om op het voedsel te kauwen. Zo raakt je kindje steeds meer gewend met het idee dat zijn of haar voedsel niet altijd vloeibaar hoeft te zijn. Hij of zij zal er zelfs lol in krijgen om zelf dingetjes in het mondje te steken. De kliederboel, vanwege de nog afwezige of weinig ontwikkelde fijne motoriek, moet je dan maar even voor lief te nemen.

Vers eten voor je baby

Door alles vers te bereiden, kan goed bepalen wat je kindje allemaal binnenkrijgt en wat niet. Als je potjes aanschaft, weet je natuurlijk niet met 100% zekerheid wat er precies in zit, bijvoorbeeld qua zout. Door dit zelf te doen, heb je hier de volledige controle over. Heb je daar nou geen tijd voor, dan zijn er ook bedrijven die verse babyvoeding maken en die bij je laten bezorgen. Zo’n bedrijf is bijvoorbeeld Frootie. Je kan dan selecteren hoe oud je baby is en het bedrijf doet vervolgens de rest. Dat is nog eens handig, want zo hoef je zelf niet meer na te denken. Althans, over de verse babyvoeding en krijg je kindje een hoop variatie.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *