Barber Rotterdam

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

barber Rotterdam

Ken je de barber nog? De traditionele barbershop is weer helemaal terug van weggeweest. Een aantal jaren geleden waren er amper barbershops in Nederland, maar tegenwoordig vind je ze in steeds meer steden. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij een barber in Rotterdam, Amsterdam of Den Haag. Rond de Middeleeuwen waren er overal barbershops, maar door de opkomst van het scheermesje en later het scheerapparaat, verzorgden mannen hun baard thuis. Hierdoor werd een bezoek aan de barber overbodig. Tegenwoordig is een bezoek aan de barber weer helemaal hip, en is het een gezellige ervaring voor mannen.

Wat is een barber?

Wat is een barber nu eigenlijk en wat doet een barber? Het woord is afgeleid van het Latijnse woord voor baard: barba. Een barbershop is een plek waar een man naartoe gaat om zijn haar te laten knippen, zijn baard te laten scheren en andere behandelingen om er weer perfect verzorgd uit te zien. Een barbershop staat er tegenwoordig ook om bekend dat mannen hier, naast de behandelingen, ook naartoe gaan voor het sociale aspect. Het is een plek waar ze ook met mannen onder elkaar zijn, kletsen en bier drinken. Het is vandaag de dag dan ook zoveel meer dan alleen even het haar laten knippen of de baard laten trimmen.

Het verschil tussen een kapper en een barber

Wat is dan eigenlijk het verschil tussen een traditionele kapper en een barber? Vaak wordt de benaming herenkapper aan een barber gegeven. Deze benaming is echter niet correct, aangezien een barber geen kapper is. Bij een kapper kun je terecht voor het knippen van je haar, terwijl tijdens een bezoek aan een barber met name het scheren en verzorgen van je baard of snor centraal staat. Een barber is dan ook gespecialiseerd in het knippen, scheren en verzorgen van baarden en snorren. Een kapper is dit niet, deze is gespecialiseerd in het knippen en verzorgen van je haar.

Waarom voor een barber kiezen?

Met de opkomst van het scheermesje en het scheerapparaat, werd een bezoek aan de barber overbodig. Toch zien we dat er steeds meer nieuwe barbershops bijkomen in Nederland. Dit komt voornamelijk doordat een bezoek aan een barbershop tegenwoordig een hele beleving is. Een man gaat niet enkel voor de verzorging van zijn baard naar een barber, hoewel dat natuurlijk wel een belangrijk onderdeel vormt. Mannen zoeken barbershops met name op voor de gezellige ervaring die ze er beleven. Het is een plek waar ze met andere mannen praten en iets drinken.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *