Waarom breng je je hond naar een trimsalon

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Uiteraard geef je je geliefde viervoeter regelmatig een borstelbeurt. Voor honden met bepaalde vachttypes is dit alleen niet voldoende. Deze dienen een bezoekje te brengen aan Trimsalon Eindhoven. In dit artikel vertellen we je welke vachttypes dit nodig hebben en geven je een paar tips die je kan uitvoeren voordat je een bezoekje brengt aan de trimsalon.

Verschillende vachttypes

In principe is het voor iedere hond goed om regelmatig een bezoek aan een trimsalon te brengen. Zelfs kruisingen en kortharige honden kunnen heel erg verharen. Afhankelijk van het vachttype van je hond krijgt hij een andere trimbeurt. Dit kan zijn scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen. Bouviers, Schnauzers, Terriërs die een ruwe vacht hebben worden geplukt. Dan wordt de bovenste dode haarlaag met de hand of een trimmes verwijderd en kan de nieuwe vacht zich goed ontwikkelen. Als je dit niet doet kan je hond erge jeuk krijgen en zich stukbijten. Spaniels, Setters, Retrievers enz. worden waar mogelijk geplukt en daarnaast met een speciale schaar uitgedund en gemodelleerd. Poedels enz. worden geschoren en/of geknipt in het gewenste model. Gedurende de winter is het mogelijk om je hond ook te trimmen, dan wordt de vacht vaak wat langer gelaten. Naast het trimmen worden ook de oren schoongemaakt, de nagels geknipt, eventuele teken verwijderd, eventueel worden de tanden schoongemaakt en als het nodig is worden verstopte anaalklieren behandeld.

Tips voor je bezoek aan de trimsalon

Om te beginnen is het belangrijk dat je je hond al vanaf pup af aan hebt geleerd om een borstel of kam te accepteren. Op het moment dat je pup volledig ingeënt is kan je je puppy al een trimbeurt laten geven. Hiermee leert hij te wennen aan het trimmen. Voor je bezoek aan de trimsalon is het verstandig om je hond uitgebreid uit te laten. Zorg ervoor dat je hond geen natte vacht heeft en overleg met de trimmer wanneer je je hond zijn volgende wasbeurt het beste kan geven. Sommige vachttypes zijn slecht te behandelen na een wasbeurt. Zorg dat je hond vrij is van vlooien en geen volle maag heeft. Als je hond een ziekte heeft of een besmettelijke aandoening bespreek dit dan altijd van te voren met de trimsalon. In sommige gevallen is het nodig om de afspraak te verplaatsen totdat dit is opgelost. Bij het binnengaan van de trimsalon is het altijd belangrijk dat de hond is aangelijnd.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *