Op zoek naar motion design?  

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Motion design

Bewegingsafbeeldingen worden ook wel motion design genoemd. Bij motion design worden afbeeldingen en teksten door middel van bewegingen tot leven gebracht. Wanneer je een product of dienst hebt en dit aan een breed publiek toonbaar wil maken, kun je kiezen voor verschillende vormen van promotie. Je je producten of diensten op allerlei manieren promoten. Ook kun je kiezen voor een manier van promotie door gebruik te maken van grafische vormgeving. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan motion design. Door gebruik te maken van motion design kun je bijvoorbeeld jouw bedrijfslogo op jouw website rond laten draaien.

Wat houdt motion design in?

Door gebruik te maken van animatie kun je op een leuke en effectieve manier jouw producten of diensten tonen. Ook kun je motion design gebruiken om complexe theorie visueel te maken. Door gebruik te maken van motion design worden afbeeldingen of teksten tot leven gebracht. Door middel van motion design wordt een boodschap duidelijker. Motion design kan zowel 2D als 3D gemaakt worden. Je kunt door middel van motion design een enkele afbeelding laten bewegen, maar het is ook mogelijk om korte animatievideo’s te laten maken. Zulke korte animatievideo’s worden vaak gebruikt om een werkwijze van een product duidelijk te maken of om bijvoorbeeld een gebruiksaanwijzing van een bepaald product duidelijker te maken. Door gebruik te maken van motion design wordt de aandacht van de kijker vaak getrokken en behouden. Wanneer je een boodschap op een unieke, mooie en abstracte manier duidelijk wil maken, is het aan te raden om gebruik te maken van motion design.

De voordelen van motion design

Behalve dat motion design een leuke en effectieve manier is om jouw producten of diensten te tonen, heeft motion design nog vele andere voordelen. Het is sector onafhankelijk. Voor elk product of dienst is het mogelijk om motion design toe te passen. Tevens kun je zelf de focus bepalen. Zo kun je zelf bepalen wat er in beeld komt. Je kunt er bijvoorbeeld bewust voor kiezen om details van een bepaalde afbeelding weg te laten, omdat dit van invloed kan zijn op de mening van de kijker. Ook kan door gebruik te maken van motion design de huisstijl van een bedrijf versterkt worden doordat er gebruik gemaakt wordt van bewegende beelden. Ook maak je een product of dienst persoonlijker en is het mogelijk om beelden aan te passen. Wanneer je bijvoorbeeld een video opneemt, en deze voldoet niet aan de eisen, zal je vaak een nieuwe video op moeten nemen. Bij motion design is dit niet het geval. Door gebruik te maken van motion design maak je jouw aanbod persoonlijk en aantrekkelijk.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *