De juiste burnout kliniek help je er weer bovenop

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Burn-out

Ervaar je al een poos klachten die lijken op een burnouy, of anders psychische klachten die je ontzettend belemmeren in je dagelijks leven? Dan is het misschien tijd om eens aan een burn out kliniek te denken, zoals Prospero GGZ. Daar bieden ze een nieuw soort behandeling aan voor mensen met een burnout, die bewezen effectief is. Deze behandeling wordt vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering, dus je komt zelf niet voor onverwachte kosten te staan. Bij Prospero behandelen ze meer vanuit een holistisch standpunt, wat voor veel mensen veel beter werkt dan de standaard benadering van bijvoorbeeld de huisarts. Ze richten zich daarbij op onder andere de volgende zaken:

  • Gezonde voeding
  • Cognitieve gedragstherapie
  • Methodes om te ontspannen
  • Beweging

De juiste combinatie van deze vier aspecten heeft namelijk ontzettend mooie effecten op zowel je geestelijke als je lichamelijke gezondheid. Veel mensen weten namelijk wel dat ze moeten sporten, maar het komt er niet van, of ze willen meer met ontspanningstechnieken doen maar ze weten niet hoe ze daarmee kunnen starten. Bij Prospero leren ze je er alles over.

Een burn out kliniek met de focus op balans

Je zou kunnen zeggen dat ze bij Prospero de focus hebben op balans. Veel mensen met een burnout ervaren namelijk dat de manier waarop ze leven ze uit balans haalt, en dat is dan ook de reden dat ze klachten ervaren. Tijdens je verblijf in deze burn out kliniek leer je dan ook hoe je op alle bovengenoemde punten meer balans in je leven kunt creëren. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met meditatie, met het onderzoeken van je gedachten en overtuigingen en beweging. Al gauw merk je dat je meer energie krijgt en dat je lichaam fijner voelt. En iedereen voelt zich mentaal sterker als je lijf sterker is. Daarom kun je het lichaam ook niet zonder de geest zien en andersom.

Burnout kliniek in Spanje

Als je bij Prospero klink aanklopt voor een behandeling kan dat zowel in Nederland als in Spanje. Het traject duurt slechts 5 weken, maar je bent echt even helemaal uit je eigen omgeving. Op dit manier is het veel makkelijker om aan je herstel te werken, doordat je niet constant met de nog bestaande stressoren wordt geconfronteerd. Of je het traject echter nu in Nederland of in Spanja aangaat maakt niet uit. Bij Prospero begeleiden ze je met veel persoonlijke aandacht, en geven ze je het zelfvertrouwen en de handvatten om het leven weer aan te kunnen. Je gaat met een nieuwe dosis energie terug naar huis, en je zowel lichamelijk als geestelijk veel sterker voelen. Daarom vinden ze bij Prospero ook dat je moet focussen op wat het je oplevert in plaats van wat het je kost. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel op hun website om te zien wat ze voor je kunnen betekenen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *