Burn out behandeling

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Burn out behandeling

We ervaren allemaal weleens stress of spanningen op werk, in ons huishouden of binnen de vriendenkring of familie. Dit is volkomen normaal en hoort er eenmaal bij in het leven. Doorgaans zijn deze kleine stressmomentjes en spanningen vrij snel opgelost en zul je hier geen hinder van ondervinden. Maar helaas is dit niet altijd en niet bij iedereen het geval. Soms is het namelijk zo dat stress en spanningen zich op weten te stapelen totdat je een punt bereikt waarbij je helemaal uitgeput raakt, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit wordt ook wel een burn out genoemd. Iemand die hiermee kampt, doet er goed aan om een burn out behandeling te ondergaan.

Wat is een burn out en hoe ontstaat deze?

Wanneer je het woord burn out letterlijk vertaald vanuit het Engels, betekent dit opgebrand. Wanneer iemand met een burn out kampt, zal diegene last krijgen van zowel fysieke als mentale uitputting. Een burn-out kan op verschillende manieren ontstaan. Vaak ontstaat deze wanneer je veel stress op je werk ervaart. Maar ook spanningen in de privésfeer kunnen uiteindelijk leiden tot een burn-out. Vaak is er niet één specifieke oorzaak, maar is een burn out het gevolg van opstapelende belastende omstandigheden. Wanneer je veel hinder ondervindt van je klachten, kan een burn out behandeling helpen.

Hoe ziet een burn out behandeling eruit?

Ervaar je klachten van een burn out? Dan is het allereerst belangrijk om naar je huisarts te gaan. Vermoeidheid kan bijvoorbeeld ook een symptoom zijn van een schildklier die niet goed werkt. Door middel van onderzoeken kan een medisch probleem worden uitgesloten, en wordt de diagnose burn out gegeven. Een burn out behandeling bestaat onder andere uit ondersteuning en coaching voor een betere nachtrust, een gezonder voedingspatroon en meer beweging. De eerste stap is stabiliseren, een stap die de meeste tijd kost. Hierna zal je gedrag worden veranderd.

Hoelang duurt het herstel?

Op de veel gestelde vraag hoelang het herstel van een burn out precies duurt, is helaas geen eenduidig antwoord te geven. Dit is namelijk voor iedereen verschillend, en dus kan er nooit een bepaalde tijdsduur aan je herstel gebonden worden. Hoeveel tijd het herstel in beslag zal nemen, is geheel afhankelijk van de ernst van jouw klachten en hoe jij ermee omgaat. Zo kan het wellicht maanden of zelfs jaren duren voordat je echt volledig hersteld zult zijn. Blijf je erg lang met klachten rondlopen zonder aan de bel te trekken? Dan zal dit jouw uiteindelijk herstel bemoeilijken. Ook je levensstijl heeft een invloed op het herstel. Voldoende bewegen en gezond eten speelt hierbij een belangrijke rol.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *