Alles wat je moet weten over een autoruit vervangen

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Autoruit reparatie Breda

Als je je autoruit moet vervangen dan kan dit door meerdere oorzaken komen. Misschien is er een barst ingekomen of heeft iemand in je auto ingebroken. Of misschien heb je te lang doorgereden met een sterretje en is hierdoor alsnog een barst ontstaan. In dit artikel vertellen we je alles over het vervangen van een autoruit.

Je autoruit laten vervangen door een erkend bedrijf

Het is belangrijk dat je je autoruit laat vervangen door professionals. Deze zorgen ervoor dat de nieuwe ruit net zo goed is als het origineel. Er zijn verschillende stappen die doorlopen moeten worden bij het installeren van een nieuwe autoruit en vakbekwame bedrijven zijn hiervan op de hoogte. Het is belangrijk dat ze de juiste autoruit bestellen die goed past bij jouw auto. Er is een internationale database waar bedrijven deze gegevens in kunnen terugvinden, samen met de juiste instructies hoe deze geïnstalleerd moet worden. In sommige gevallen is het niet nodig om de volledige autoruit te vervangen, maar kan deze nog gerepareerd worden. Ook hiervan zijn vakbekwame bedrijven op de hoogte. Als er een sterretje in de autoruit is gekomen door bijvoorbeeld opspattende steentjes dan kan dit vaak met een speciale vloeistof gerepareerd worden en voorkom je dat je later alsnog een barst in je ruit krijgt. Sommige bedrijven vervangen ook de autoruit op locatie in het geval dat deze te zwaar beschadigd is om mee verder te rijden. Een tijdelijke oplossing kan een noodruit zijn of de gehele vervanging van de ruit.

De kosten van het vervangen van je autoruit

In veel gevallen worden de kosten geheel of gedeeltelijk gedekt door je autoverzekering. Het is belangrijk om hiervoor de polisvoorwaarden na te lezen. Afhankelijk van het bedrijf waar je je autoruit laat vervangen is er de mogelijkheid aanwezig dat er een eigen risico betaald moet worden. Als het bedrijf waar je je autoruit laat vervangen een contract heeft met je autoverzekeraar dan hoef je meestal dit eigen risico niet te voldoen. De prijzen kunnen per bedrijf aanzienlijk verschillen. Het ene bedrijf vraagt je misschien 200 euro voor de reparatie en een ander bedrijf vraagt voor dezelfde vervanging 500 euro. Als je verzekering het vervangen van je autoruit niet vergoed is het dus slim om offertes bij verschillende bedrijven op te vragen. Het is slim om ook na te kijken of er een garantie wordt gegeven op de vervanging van je autoruit.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *