Wat doet een osteopaat in Venlo?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Janssen Venlo

Bij een osteopaat in Venlo kan je terecht voor behandeling van verschillende chronische en acute klachten die niet te verhelpen zijn door reguliere artsen. Te denken valt aan migraine, hoofdpijn, rugpijn, hernia, whiplash, burn out, trauma, buik en/of gewrichtsklachten. Gezien het aantal mensen in Nederland dat aan dergelijke klachten lijdt en onvoldoende verlichting daarvan ervaart binnen de reguliere aanpak, is het niet verwonderlijk dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van alternatieve geneeswijze, waaronder osteopathie. Ook in Venlo. Hoe zo’n behandeling van een osteopaat in Venlo eruit ziet, waar deze zich op richt en wat het resultaat ervan is, lees je hieronder.

Wat doet de behandeling van de osteopaat in Venlo?

Volgens veel mensen biedt osteopathie een goede oplossing voor klachten zoals bovengenoemd. Maar wat doet zo’n osteopaat in Venlo nou eigenlijk? Eerst wordt er door middel van een uitgebreid gesprek gekeken naar de klachten en de oorsprong ervan. Waarna onderzoek plaatsvindt naar de bewegelijkheid van het lichaam en naar het neurologische systeem. Er zijn drie systemen in het menselijk lichaam, die elkaar beïnvloeden. Dit zijn: het systeem van de botten, spieren, en kapsels; het systeem van de organen en het bindweefsel en het systeem van de hersenen, schedel en het heiligbeen. Door de Venlose osteopaat wordt gezocht naar beperkingen in bewegingsmogelijkheden. Na het stellen van de diagnose en het opstellen van een behandelplan, worden met behulp van een subtiele of stevige aanpak de diepere weefsels aangepakt. Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Na twee tot drie behandelingen wordt gekeken naar de werking van de aanpak. Doorgaans blijken hooguit vijf behandelingen voldoende voor het bereiken van het gewenste resultaat.

Wat is het gewenste resultaat van deze alternatieve geneeswijze?

Het gewenste resultaat van deze alternatieve geneeswijze in Venlo is het vrijmaken van het lichaam door het wegnemen van beknellingen, die druk en beperkingen veroorzaken. Dit zorgt ervoor dat energie weer vrij kan stromen en dat er weer ruimte ontstaat voor ontspanning in en van het lichaam. Dit is nodig voor een goede gezondheid.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *