Het gedrag van een 2 jarige

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

het gedrag van een 2 jarige

Het eten kind 2 jaar is een moeilijke opgave. Een kind van 2 kan namelijk net een beetje brabbelen en heeft zijn/haar meeste tandjes al. Het eten kind 2 jaar is daarom ook erg lastig. Vooral omdat de kinderen van deze leeftijd nog niet zo veel lusten. Vaak eten ze potjes eten. In dit eten zit vaak gepureerde groente en/ of fruit. In zo’n potje zit eigenlijk alles wat het kind nodig heeft. Naast het eten drinken de kinderen ook niet meer uit de borst van de moeder, maar uit de fles. Vaak wordt er normale warme melk gebruikt of Nutrilon poeder gebruikt. Dit is een soort melkpoeder. Dit meng je met water en dan wordt het melk. Het eten kind 2 jaar kan dus erg verschillen, hoe het kind zich heeft ontwikkeld.

Invloed van broertjes en zusjes

Vaak is het eerste kind van een gezin, het kind dat alles voor het eerst ontdekt. Het is dan niet alleen voor de kind nieuw, maar ook voor de ouders. Later als het 2e kind diezelfde dingen meemaakt, weet het kind al wat die kan verwachten, omdat zijn broer of zus het eerder heeft meegemaakt. Ook voor de ouders weten ze wat hier te doen staat. Ze zeggen ook vaak dat het 2e of laatste kind een stuk snel volwassener wordt dan het eerste kind. Ook omdat het 2e of laatste kind een stuk meer kan opvangen van de oudere broer of zus. De banden van de broertjes en zusjes verschillen ook vaak met jonge en oude leeftijd. Vaak zijn broertjes of zusjes die 3 jaar verschillen in het begin veel meer in strijd. Naarmate ze oudere worden verdwijnt dit en groeien ze meer naar elkaar toe. Dit komt, omdat de kinderen in principe altijd de meeste aandacht willen hebben. Dit kan vaak botsen en kan lijden tot ruzie. Ook voor de ouders is dit een lastige opgave. Vooral met een gezin van 3 of meerdere kinderen. De aandacht verdelen is superbelangrijk, want geen kind wil tekort worden gedaan of in een slecht daglicht worden gezet.

Hoe belangrijk is een goeie jeugd?

je jeugd is misschien wel de belangrijkste fase in je leven. In deze periode ontwikkelen je hersenen zo snel, dat het heel belangrijk is dat je een veilige omgeving hebt. Vele mensen die een slechte jeugd hebben gehad komen later in de problemen. Ze krijgen later veel gedoe met jeugd zorg. Kinderen hebben een veilige basis nodig waarin liefde en veiligheid essentieel is. Een goed gehecht kind, is later beter bestand tegen problemen dat die tegen komt. Dit zie je later terug bij hun eigen gezin en bij hun werk. Het kan ook tegenstellend werken. Kinderen die een slechte jeugd hebben gehad, willen later hun kinderen een hele opvoeding en jeugd meegeven. Ze willen hun leven beteren en laten zien, dat mensen met een slechte jeugd best die switch kunnen maken.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *