Wat is een revisie van je versnellingsbak

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

  versnellingsbak revisie

Misschien heb je er weleens van gehoord, mensen die hun versnellingsbak laten reviseren. Maar wat is dat nou eigenlijk, een Versnellingsbak revisie? En wanneer is het nodig om je versnellingsbak te laten reviseren. Of kies je voor een doorspoelbeurt, afstelling, reiniging of smering? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over een versnellingsbak revisie.

Onderdelen vervangen binnen de versnellingsbak

Als je ervoor kiest om je versnellingsbak te reviseren dan betekent dit dat alle onderdelen vervangen worden die kunnen slijten. Dit zijn onder andere tandwielen, lagers, oliekeerringen, de olie en het differentieel. Op deze manier ben je er zeker van dat je versnellingsbak weer als nieuw werkt. Na de revisie zal je versnellingsbak weer als nieuw schakelen en het is niet nodig om hem opnieuw in te rijden. Je kan de versnellingsbak dus direct volledig belasten. Vaak wordt de koppeling tegelijk vervangen met de versnellingsbak, omdat voor de vervanging van de koppeling je de versnellingsbak zal moeten verwijderen. De helft van de kosten voor de montage en demontage van de koppeling zit hierin, vandaar dat het voordeliger is deze direct te vervangen. Veel bedrijven bieden niet de optie aan om je versnellingsbak te reviseren, omdat dit veel tijd kost en het ze weinig geld oplevert. De kosten voor de revisie van je versnellingsbak hangen vooral af van het merk en model auto. De helft van de kosten zijn arbeidsloon en de andere helft materiaal. Het is dan ook niet goedkoop om je versnellingsbak te laten reviseren.

Een defecte versnellingsbak

Als je versnellingsbak kapot is dan herken je dit aan stroef schakelen, een hakerig geluid, andere geluiden tijdens het schakelen, geluiden tijdens het rijden of hij gaat helemaal niet meer in een van de versnellingen of je kan helemaal niet meer schakelen. Soms is het niet nodig om je versnellingsbak te reviseren, maar moet hij afgesteld worden, gereinigd worden of gesmeerd worden. Als je dit op tijd doet dan voorkom je dat hij gereviseerd moet worden. Meestal zijn de lagers of de tandwielen stuk. Als je hiermee doorrijd dan veroorzaak je meer schade en kan er bijvoorbeeld een as door de behuizing van de versnellingsbak slaan. Dit geeft een harde klap en een olie lekkage. Een automaat versnellingsbak wordt meestal niet gereviseerd, maar doorgespoeld om problemen op te lossen. Hiermee los je in de meeste gevallen problemen op met schokkerig of slecht optrekken en schokkerig schakelen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *